top of page

Tre prinsipper for landskapslysdesign

Landskapsbelysning kan gi viktig belysning for utendørsaktiviteter, alt fra å gå fra oppkjørselen til inngangsdøren, til turstien ved bassenget. Det forlenger brukstiden til landskapsarbeidet til kveldene når det er mest sannsynlig at vi bruker det uansett.


Landscape Lighting Design
Example of Landscape Lighting Design


Tre prinsipper for landskapslysdesign

De tre største grunnene til at folk begynner å designe landskapsbelysning er bruk, skjønnhet eller estetikk og sikkerhet.


Når vi designer vårt landskapsbelysningssystem, vil vi ta for oss hver av disse tre motivasjonene.


Første prinsipp for landskapslysdesign —— Bruk

For det første må vi identifisere måten landskapet brukes på og gi belysning for disse aktivitetene. Dette vil naturligvis foreslå fokuspunkter for landskapslysdesignet.



Du må ta hensyn til områder i landskapet som er utviklet for utendørs bruk, inkludert utekjøkken eller utendørs oppholdsrom, bassenger, basketballkurver. Du må tenke på den beste måten å belyse disse områdene for å imøtekomme dine vanlige aktiviteter.


Hvis du trenger lys til en grill eller over spisebordet, sørg for å jobbe det inn i landskapsbelysningsdesignet. Denne typen landskapslysdesign bør plasseres for å skape en innbydende atmosfære for å spise eller drikke om natten.



Hvis ditt ønske er belysning for utendørsliv, er vår anbefaling å holde belysningen lav i uteområder fordi du ikke vil blinde folk som sitter ute eller forstyrre de naturlig flatterende effektene av lite lys. Hold landskapslysene nede i Belysning av kantene på uteoppholdsområdet.


Hvis du ønsker å belyse aktive områder som basketballbaner, anbefaler vi at aktiviteter som krever mer intens belysning er belysning ovenfra. Vurder også å plassere disse lysene i din egen sone slik at de kan slås av når de ikke er i bruk.




Andre prinsipp for landskapslysdesign —— Skjønnhet

Vi vil at huset eller landskapet vårt skal se vakkert ut om natten, like vakkert som det huset nede i gaten som nettopp har fått installert landskapsbelysning. Derfor vil vi bruke prinsipper om visuell avstand, balanse og rytme for å fylle ut designet for å skape vakre landskap.



Det er viktig å tenke på hvordan folk vil se på belysning. For eksempel er det to hovedpunkter å vurdere når vi ser på landskapsinstallasjon. Hvis du er fra fortauskanten og det er en utsikt fra innsiden av huset. Huset er fokuspunktet fra fortauskanten. Og landskapet er midtpunktet for utsikten fra huset. For å holde disse to visningene balanse, vil du sørge for at designet ditt inneholder begge elementene.




Det mest hørte ordet i landskapslysdesign er subtilt. Mange huseiere ønsker å ha landskapsbelysning, men de vil ikke at den harde belysningen forbindes med kommersielle områder. Men vær oppmerksom på dette ønsket, hvis du vil vise din vakre eiendom, er ikke subtilitet det du bør gå etter.


Hvis du virkelig vil ha subtilitet for landskapsbelysningen din, er her noen designanbefalinger. Nøklene til den subtile belysningen er indirekte eller reflekterende lys, ikke for mye lys og et naturlig i motsetning til et teatralsk utseende. Dette betyr ikke nødvendigvis mindre armaturer, men det kan ikke påvirke lysstyrken til armaturene. de blir spredt og hvordan de er rettet.


Tredje prinsipp for landskapslysdesign —— Sikkerhet


Sikkerhet er en bekymring og en motivasjon for noen kjøpere når de designer landskapsbelysningen. Et godt opplyst uterom med belysning avskrekker innbrudd fordi det ikke er noe sted å gjemme seg. Vi må sørge for at eiendommen er tilstrekkelig opplyst for sikkerhets skyld



Utendørs landskapsbelysning avskrekken kriminalitet, noe som øker sikkerheten. Nøkkelen til å øke sikkerheten med utendørsbelysning er å eliminere mørke områder i landskapet som kan skjule prowlers. Dette betyr ikke at eiendommen skal lyses opp som en parkeringsplass. Det betyr imidlertid at det bør være oppmerksom på å sørge for at eiendommen er opplyst gjennom hele og spesielt at det ikke er mørke områder i nærheten av huset. Veggvask beite på alle sider av huset kan langt på vei dekke dette behovet. Belysning av områder bak stort plantemateriale, gjerder eller andre arkitektoniske elementer eliminerer også gjemmesteder på en eiendom




Personvern VS Showoff

Noen mennesker foretrekker landskapslysdesign kan beskytte privatlivet deres, mens andre ønsker å vise frem eiendommen sin for å skape en vakker skjerm. Når du forstår behovet ditt, kan du få en følelse av hva slags lys du trenger.


En symmetrisk kraftfull fasade med en fremtredende frontinngang antyder ønsket om show, mens asymmetrisk fasade med mange ulike plan vektlagt antyder ønsket om privatliv.


Hvis ditt ønske er personvern, her er vår anbefaling. Samtidig som landskapsdesignet balanseres strategisk lette arkitektoniske og landskapselementer slik at det er større mørke intervaller mellom områder som er opplyst. Å bruke belysningen på huset samtidig som belysningen i landskapet holdes konstant, vil legge vekt på arkitekturen og knytte til en følelse av privatliv og tilbaketrukkethet. Asymmetriske metriske og rytmisk varierte tilnærminger skaper et mer naturlig utseende som ytterligere forsterker et mer privat felt til installasjonen.




Men hvis du ønsker å vise eiendommen din, er våre anbefalinger å sørge for at landskapsbelysningen treffer de viktigste elementene av arkitektonisk interesse, inkludert søyler, buer, nebb og mursteinsteksturer. En mer symmetrisk design er vanligvis mer prangende. Så skap regelmessige rytmer når du lyser opp plantematerialer, trær og vegger.


To eksempler som dukker opp i slike diskusjoner om landskapsbelysning er Naturlig og teatralsk. Her er to bilder som gir en følelse av forskjellen mellom de to.


Natural Lighting - landscape lighting design
Natural Lighting - landscape lighting design

Det naturlige utseendet er preget av asymmetri, noen få skyggeeffekter, mykere lys og vi la merke til at arkitekturen mens den får litt oppmerksomhet ikke blir vektlagt.


Showy Lighting - landscape lighting design
Showy Lighting - landscape lighting design

Elementer av et mer teatralsk utseende er det motsatte. Symmetri, massevis av skyggeeffekter, en skarp belysning og en vektlegging av de unike arkitektoniske egenskapene til bygningen.

Spør deg selv når du designer landskapsbelysning

Ask Yourself When Designing Landscape Lighting
Ask Yourself When Designing Landscape Lighting

Spør deg selv om favorittdelene av huset.


1) Hva elsker du med huset ditt?

2) Hva liker du med landskapsarbeidet ditt?

3) Er det noe du vil vise frem?

4) Elsker du søylen eller mursteinens eksteriør?

5) Blir du forelsket i huset på grunn av gavlene på den hvite verandaen?


Å identifisere favorittdelene av huslandskapet kan hjelpe deg med å ta avgjørelser om hvordan du skal nærme deg landskapsbelysningsdesignet ditt. Hvis det er deler av arkitekturen du ikke bryr deg om, kan du eliminere all belysning som vil trekke oppmerksomhet til disse områdene.


Her er noen spørsmål du kan stille deg selv for å tenke på sikkerhet:


1) Reiser du mye?

2) Er du bekymret for prowlere?

3)Er du et fremtredende medlem av fellesskapet og trenger derfor ekstra sikkerhet?


Identifisering av sikkerhetsproblemer kan bidra til å argumentere for et ekspanderende belysningssystem som dekker hele eiendommen, og ikke bare fronten av huset.


Hvis sikkerhet er ditt store bekymring, må du følge disse prinsippene når du designer landskapsbelysning:


1) Eliminere mørke områder på eiendommen

2) Veggvask skaper en reflekterende Halo av lys rundt huset

3) Eliminer steder for prowlere å gjemme seg.

4) Belysning av trær og planter fra både forsiden og baksiden vil eliminere skyggeområder i landskapet


Landskapsbelysning for sikkerhet lar huseieren raskt vurdere eiendommen sin og fastslå at alt er bra.


ZONE System i landskapslysdesign

Landskapsbelysning utvikler seg raskt for å inkludere muligheten til å sonesystem og slå individuelle soner på eller av avhengig av om de brukes eller ikke.




Vi har allerede nevnt å skille av aktivitetsområder i landskapsbelysning som trenger mye lys, slik at de kan slås av når de ikke er i bruk. Men sonering av utendørs oppholdsrom eller bakgårdsbelysning som ikke nødvendigvis trenger å være på hele natten, lar deg tilpasse eiendommens belysningsnivå basert på aktivitetene som foregår i hjemmet på det tidspunktet.


Spørsmål å stille deg selv:

1) om det er områder som må være opplyst hele tiden

2) om de ønsker manuell kontroll over visse områder av lyssystemet



Litt flere tips om landskapslysdesign

Noen ganger kan du designe ditt eget hus og hage som noen eksempler på landskapsbelysning på nettet. Du trenger selvfølgelig ikke kopiere det nøyaktig, du kan justere detaljene slik at de passer til ditt eget oppholdsrom. Justeringen kan gjøres på mange måter. Du kan fjerne armaturer, justere lysstørrelsen, bytte linser osv.




Sist men ikke minst, selv om solenergi fortsatt er en ny teknologi, er det verdt å investere i solenergi til hjemmet ditt. Fordelene er mange. Solcellelys vil spare deg penger og hjelpe miljøet på samme tid. Hvis du er ny på denne teknologien, kan du begynne med å få noen solcellelys til hagen din og se hvordan de fungerer. Du kan bli overrasket over hvor godt de fungerer. Jeg er sikker på at solcellelys kan dekorere landskapet ditt godt som de vanlige elektriske lysene.


Sjekk våre solcellelys eller prinsipper for solcellelys på nettsiden vår.

Håper du får et flott og miljøvennlig hjem.

5 visninger0 kommentarer

Comments


Ingen tagger enda.
bottom of page